• Client: National Trust

  • Architecture: Heneghan Peng Architects

  • Landscape concept & interiors: Heneghan Peng Architects

  • Structures: Arup

  • Building services: Bennett Robertson

  • Quantity Surveyor: Edmond Shipway

  • Project Manager: Edmond Shipway

  • Project Value: £10 million

The Giant’s Causeway Visitor’s Centre was shortlisted for the 2013 RIBA Stirling Prize.

Gilbert-Ash was appointed as design & build partner on this iconic building. The project brought very unique challenges as it is built on a UNESCO World Heritage site and therefore had to be carried out within strict and sensitive environmental and sustainability guidelines. The remit of the project included construction of a 1815 m2 building in a single storey earth-defended structure, with facilities comprising of retail, catering, tourist information, interpretation and exhibition space, restrooms and staff accommodation.

Testimonial

“This elegant, powerful visitor centre appears to be born of its place; the irregular lines of basalt columns grow and recede into the landscape to form the building edges, with the building roof a part of the dramatic landscape”
RIBA STIRLING PRIZE CITATION

Contact us

Would you like to discuss a project? Are you interested in working with us?
Please do not hesitate to contact us.

More Landmark Landscapes projects